Monday, December 17, 2007

In a world of magnets and miracles...

v tomto našom svete by nebolo odveci povenovať sa takému návrhu čo sme dnes s Gabom vypotili. Neviem či ste si to všimli, alebo nie, ale v dnešnej dobe je astronóm tak trochu aplikovaný informatik. No a u nás nie je žiadny predmet, kltorý by sa tomu venoval. Niečo ako astronomická informatika jednoducho povedané. Takže priatelia a najme Filip, keď na toto spočiniete zrakom, pretože ja Vám to určite zabudnem spomenúť, zamyslite sa. Určite by sa niečo také silne zišlo.

7 comments:

koci said...

da sa sem pisat tak piste!

ram said...

Uz jsem to psal Matusovi, ale jeste jednou: No, tak to neni vubec spatny napad! Ja jsem na tom sice v tomto smeru docela dobre, ale co vim, tak pro spoustu lidi byl problem treba se zpracovanim snimku, s nejakymi jednoduchymi skripty apod.

Unknown said...

Ja bych byl taky za. Uz jsem se snazil protlacit (bez uspechu) nejaky predmet o numerickych metodach v astronomii, ale zatim jsem neuspel.

janis said...

bezpochyby to je vyborny napad. jenze od napadu (ktery zrejme napad uz driv, ale zatim zustal 'bez uspechu') ke skutecne realizaci v podobe noveho predmetu je potreba poradny kus prace, formalni a diplomaticke ekvilibristiky. popravde sama o tom nic nevim, ale zjevne to neni jen tak. je to beh na delsi trat. no ale kazdopadne ti koci drzim palce, aktivne pokracuj ve sve iniciative. koneckoncu budou vanoce...

Rudolf Novak said...

no pokud by filip udelal takovy predmet na hvezdarne (napr :) pristi semestr jako pilotni, dobrovolny, nekreditni, mozna by stacilo to nahrat na video a hodit na ustavni web. mezitim se treba stihne dojednat aby to filip ucil radne a kreditovane ;) rozhodne bych se dobrovolne ucastnil rad i bez kreditu :))

Unknown said...

Myslim, ze je celkem jedno, kde se to bude konat, i kdyz zajimave by bylo sledovat, jak dva bratri souperi o to, kde to bude, pro koho to bude pohodlnejsi...

Dobrovolne a bezkreditove jsem mel kurs fortranu, vzdycky pro par lidi, ale mozna by se dalo premyslet i nad timhle...

terka said...

ja jsem taky pro. klidne bez kreditu.